A tésztától a rizottóig

Spagetti, fusilli, gnocchi, penne... Rendkívül hosszú lenne a sor, ha megírnánk az olasz tészták lajstromát, és akkor a rizottóról még nem is beszéltünk. A lényeg, hogy mindenki találna legalább egy kedvére való fogást a listán. Hétköznapokra és ünnepnapokra egyaránt tökéletes választás a tészta. Az ünnepi hangulathoz elegendő egy megfelelően választott borral és egy kis gyertyafénnyel kiegészíteni.

Nem véletlen, hogy imádok olasz kajákat fotózni. Az az érzésem, mintha az olasz mentalitás ott bújkálna minden egyes olasz fogásban. Minden falatban ott van az életigenlés, a latin lazaság, a temperamentum, a hedonizmus, az egyszerűség, a szeretet. Elég beleszippantanom a tavaszi mezők színét idéző mennyei illatú pestoba és máris boldognak érzem magam. La vita è bella!